eger

2018.01.18. 15:54

Több száz nőnek segítenek az elhelyezkedésben

A programot csütörtökön mutatták be Egerben sajtótájékoztatón.

Süli K.

A nők gyermekvállalást követő, munkaerőpiacra való sikeres visszatérésének segítése a célja az egri önkormányzat és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete által indított legújabb projektnek. A program kétszázmillió forintos uniós támogatással valósul meg, több száz nő számára nyújt segítséget az elhelyezkedésben.

A programot csütörtökön mutatták be Egerben sajtótájékoztatón, melyen Martonné Adler Ildikó alpolgármester tudatta, a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű nőknek szeretnének segíteni.

– Gyakori, hogy az édesanyák gyermekük születését követően nehezen tudnak újra munkába állni, s van, hogy nem is akarnak gyermekük mellett teljes munkaidőben dolgozni. A projekt célja az atipikus foglalkoztatás népszerűsítése, a nőkkel szembeni gazdasági, társadalmi sztereotípiák megváltoztatása. Több Nő-Köz-Pontot hozunk létre Egerben, ahol a hölgyek képzéseken, tanácsadásokon vehetnek részt, valamint a munkaközvetítésben is segédkezünk majd – fejtette ki az alpolgármester. A projekt 2020. december 18-ig tart.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában