hatvan

2018.02.19. 15:11

Újabb pályázatok felülvizsgálata

Megújulhat a piac, egészségcentrum is épülhet Hatvanban.

T. O.

Siker esetén a piac is megújulhat Archív fotó: H. Szabó Sándor

Korábban a város fejlesztési pályázatainak túlnyomó többségét nem találta támogatásra érdemesnek a megyei önkormányzat, noha­ a szakminisztériumok kedvezően értékelték azokat. Mint megírtuk, az önkormányzat vezetése megfellebbezte a döntéseket, mivel szerintük a szakembereik által összeállított dokumentumok a legtöbb esetben megfeleltek a kiírásokban foglaltaknak.

Fordulatot jelentett az ügyben, amikor Lázár János, a Miniszterelnökséget ­vezető miniszter kijelentette: szerinte Hatvan helyesen járt el, amikor kifogásolta az értékelést, ezért a pályázatok elbírálásának felülvizsgálatát kezdeményezte. Ennek eredményeképp az elmúlt napokban hét pályázat elbírálását indították újra, most pedig további nyolc esetében rendeltek el felülvizsgálatot. Az újabb körben is a megyei döntéshozók határozhatnak ezekről.

Siker esetén a piac is megújulhat Archív fotó: H. Szabó Sándor

Kedvező döntésük esetén megújulhat a Hunyadi téri piac, a Sárkány közben létrejöhet az egészségcentrum és a ­szociális szolgálat új székhelye, s a csapadékvíz-elvezetési rendszert is fejleszthetik.

 

Címkék#hatvan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában