időjárás

2019.06.16. 21:14

Viharral indult be a hőségzáró hidegfront Heves megyében

Egy hidegfront közelítette meg térségünket, melynek következtében egyre többfelé alakultak ki zivatarok. Felhőszakadás és jégeső kíséri a viharok útját.

Heol

Korábban masszív zivatarrendszer állt össze a Pécs-Dunaújváros-Hatvan vonal mentén, most pedig az Alföldön és az Északi-középhegység előterében tombolnak leginkább a viharok, ezek területén első-, másodfokú riasztás van érvényben – számol be az Időkép.

Mint írják: több tuba is kialakult, helyenként pedig 40-50 mm csapadék hullott. Estefelé újabb zivatarok alakultak ki a főváros térségében, délnyugaton és délkeleten is.

Az alábbi fotókat olvasónktól kaptuk Egerszalókról:

Sokfelé még jégesővel is számolni kellett, mint például Novajon és Kiskörén. Az előrejelzések szerint hétfőn az erős gomolyfelhő-képződés hatására többfelé kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, helyenként ismét lehet egy-egy hevesebb vihar. Többfelé élénk, északkeleten és északnyugaton erős, zivatar környezetében viharos lehet az északias szél. Valamelyest mérséklődik a forróság, 26-32 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de a viharokat követően átmenetileg erősebben lehűlhet a levegő.

Ezúttal kérjük olvasóinkat, ha rendelkeznek a viharról videóval, fotóval, küldjék el nekünk a [email protected], vagy a közösségi oldalunkra.

Az esőzés sajnos már vasárnap, késő délután balesettel járt, az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán ugyanis három személyautó ütközött össze. Az eset következtében szerencsére senki nem sérült meg. A hatóságok felhívják a figyelmet, – a hirtelen bekövetkezett esőzés miatt – az út- és látási viszonyoknak megfelelőlen közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában