füzesabony

2017.07.26. 16:44

Zöldülhet és megújulhat a város

Két jelentős előrelépésről is szólt Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki megbízott, a térség országgyűlési képviselője és Nagy Csaba, Füzesabony polgármestere a vasútállomás előtti parkban szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

J. H.

A tájékoztató helyszíne, a vasútállomás előtti park is megújulhat Fotó: Berán Dániel

A nemrégiben elnyert ipari parki pályázat révén 510 millió forintos fejlesztés élénkítheti a helyi gazdasági életet.

– Terveink között szerepel, hogy Füzesabony legyen Északkelet-Magyarország logisztikai kapuja, s efelé lehet előrelépés a 11,5 hektáros terület közművesítése, úthálózatának kiépítése, amire a számítások szerint tíz-tizenegy vállalat települhetne. Itt inkubátorházat is építenek raktárakkal, irodákkal, a terület felé vezető Kerecsendi utat pedig felújítják – foglalta össze a honatya.

A tájékoztató helyszíne, a vasútállomás előtti park is megújulhat Fotó: Berán Dániel

Szabad utat kapott Füzesabony Zöld város projektje a napokban. Erre 1 milliárd, 150 milliót kap a település.

– Megújul a városközpont, növekedni fog a zöldterületek nagysága, új burkolatokkal látjuk el a főutcát. A buszmegálló helyén egy többfunkciós épületet alakítunk ki, környékén parkkal. A piaccsarnokot és környezetét is átalakítjuk – tudhattuk meg Nagy Csabától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában