eger

2018.04.18. 15:36

Jeleskedtek a siroki színjátszók

Két siroki csoport jeleskedett a huszonhetedik alkalommal meghirdetett Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztiválon.

Berecz R.

A PAFFF tagjai a Mesteremberek előadása közben Fotó: H. M.

A Magyar Drámapedagógiai Társaság és az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézet együttműködésével pénteken tartották a megméretés megyei fordulóját a Forrás Gyermek- és Szabadidőközpontban.

A PAFFF tagjai a Mesteremberek előadása közben Fotó: H. M.

Az Országh Kristóf Általános Iskola PAFFF nevű csoportja William Shakespeare Szentivánéji álom Mesteremberek című részletével, valamint a Bendegúzok csoport Kányádi Sándor Az okos kos című alkotásának előadásával aranyminősítéssel jutott tovább a regionális találkozóra. A következő forduló sikeres teljesítésével az országos fesztiválra kaphatnak bejutási lehetőséget, ahol határon túli magyar színjátszók is fellépnek majd.

A megyei döntőn 4 előadást értékelt a szakmai zsűri, melynek elnöke a Magyar Drámapedagógiai Társaság képviseletében Uray Péter rendező, koreográfus, forgatókönyvíró volt. A bírák a legjobb egyéni jelöltek teljesítményét különdíjjal ismerték el.

Címkék#Sirok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában