Bükkszék

2018.07.02. 19:19

Zord időben is alkottak

Kissé didergős napok fogadták a bükkszéki Napfényház alkotóit, akik idén tizedik alkalommal alkottak együtt.

B. K.

Derűs hangulatban készültek az újabb művek Beküldött fotó

A jeles hazai kortárs művészek június 24-től június 30-ig dolgoztak a már évek óta megszokott helyszínen, ­Vincze István mecénás vendégházában és támogatásával.

A zord, esős időszak sem szegte kedvét az alkotóknak. A honi képzőművészet meghatározó alakjai – Csetneki József, Baksai József, Bán Miklós, Sz. Varga Ágnes Kabó és dr. Nagy Zoltán – ezúttal is számos műfajban kísérleteztek, hoztak létre egyéni és közös műveket, ismerkedtek a falu lakóival, nevezetességeivel.

Derűs hangulatban készültek az újabb művek Beküldött fotó

Már hagyomány, hogy a művésztelep alkotói arra a hétre időzítik érkezésüket, amelynek végét a község egyik legnépszerűbb idegenforgalmi programja, a polgármesterek főzőversenye zárja. Az idei gasztrorendezvényre is rengeteg vendég érkezett, akik közül sokan keresték fel a Dózsa György úti portát, ahol megtekinthették a héten készült alkotásokból válogatott búcsútárlatot. A vendégművészeket természetesen jövőre is visszavárják.

Címkék#Bükkszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában