interjú

2019.03.28. 20:00

A népszerű zenekarnak ma is Eger jelenti a fővárost

Nemhogy a helyszínen, de már hetekkel a koncert előtt sem lehetett jegyeket kapni a március 16-án Egerben megtartott  Road-koncertre. Sorra tartják telt házas koncertjeiket hazánkban. A fiúk megyénkből származnak, innen lettek az egész országban ismertek. A szerénységük, az emberségük megmaradt. Rögtön kértek is: tegeződjünk. Kérdéseinkre frontemberük, Molnár Máté válaszolt.

Tamók Andrea

A március 16-i egri koncerten teljes telt ház volt. Kiderült: a Road szereti Egert és Eger is a Roadot Fotó: Radó Norbert

– Aki ismer benneteket, tudja, hogy Hevesből származtok. Ma már a fővárosban tevékenykedtek inkább?

– Gyöngyösön születtünk és Domoszló, Kisnána az otthonunk a mai napig. Már nem szükséges, hogy Budapesten legyünk. Én éltem ott pár évig, de inkább frusztrált, mint feltöltött volna. Nem volt jó oda hazamenni a mindig komor és rideg betonrengetegbe. A mi zenéinknek a vidéki lét az egyik éltető eleme, ez az, ami energiát ad és megnyugtat a hétvégi zsongás után. Ebből a környékből merítünk erőt, minket ez inspirál. Szoktuk is mondani: nekünk Eger a fővárosunk.

– Hogy telnek a hétköznapok? Csak a zenekari teendőkkel, vagy van civil munkátok is?

– Ma már csak a ­zenekari feladatokra koncentrálunk, amikből egyébként jut a hét minden napjára. Állandó jelenlétet igényel, nagyon sok a háttérmunka, nincs pihenőnapunk. Bár ezt nem tudjuk munkaként megélni. Olyan szerencsések vagyunk, hogy a hobbink lehet a munkánk, ráadásul kötetlen. Ha akarom, reggel hétkor írok egy dalt kávéval a kezemben az udvaron, ha akarom, este tízkor foglalkozom a dolgaimmal. Mind családosak vagyunk.

– Van szakmátok is? Tudnátok mit kezdeni, ha holnaptól nem lenne a zenélés?

– Van mindenkinek, de nem szeretnénk a szakmánkban dolgozni. Goya kertész, Erik, a dobosunk szakács, nagyon sokat főz nekünk. Imi és én Gyöngyösön végeztünk mechanikai műszerészként, de sose dolgoztunk benne. Ám asztalos szívesen lennék, imádok a fával dolgozni.

– Gondoltátok volna, hogy ennyire befuthattok?

– Abszolút nem! Volt olyan koncert, amin ketten voltak. Egy csehszlovák használt gitárral indultunk neki az egésznek. Amikor Domoszlóra bekötötték az MTV-t, kitaláltuk, mi is rockzenekar leszünk. Anyám mondta is: majd kinövöd ezt fiam, de én már akkor tudtam, hogy soha nem fogom.

– Mi lehet a sikeretek titka? Hiszen minden vidéki zenekar álma, amit ti elértetek.

– Ha tudnám a titkot, elmondanám. De szerintem azért működik az esetünkben minden, mert van egy nagyon erős bizalmi kapcsolat a zenekar tagjai között, egyfajta irracionális fanatizmus jellemzi azt is, ahogyan tesszük a dolgunkat. Tizenöt éve már, hogy változatlan felállásban és hittel játszunk.

A március 16-i egri koncerten teljes telt ház volt. Kiderült: a Road szereti Egert és Eger is a Roadot Fotó: Radó Norbert

– Mitől volt dupla koncert ez a legutóbbi egri?

– Ezt a 15. jubileumi évre találtuk ki, hogy nem elő-zenekart hívunk, hanem mi magunk töltünk meg egy teljes estét koncerttel. Az első fele ismert számokból álló, de áthangszerelt-újrahangolt dalok csokra, melyet rockkoncert követ. Zenei kirándulásra invitálunk mindenkit, a műsor felében egy komplett hangszerpark-, díszlet- és ruhacserével.

– Mi volt az eddigi legnagyobb sikeretek?

– Most mondhatnám, hogy ilyen vagy olyan díj, jelölések címekre, de engem ez hidegen hagy. Nekem a kitüntetés az, hogy Egerben telt ház előtt játszhatunk, vagy hogy előzőleg két olyan kultikus rockhelyszínt is annyira megtöltöttünk, amire korábban csak a Tankcsapda volt képes. Az igazi díj az, hogy tele vannak a koncertjeink, a valódi zsűri nekünk a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában