Parád

2019.07.28. 15:22

Nagy sikert aratott az először megrendezett Palóc lakodalmas

A borongós szombat sem szegte kedvét azoknak, akik a hétvégi programok közül a Parádi Palócnapot választották.

B. K.

Fotó: Gal Gabor +36303330726

Idén 31. alkalommal rendezték meg meg a környékbeli palócság egyik legnagyobb eseményét.

Már délelőtt megtelt nézelődőkkel a parádfürdői park, ahol jókedvű vadásztársaságok, hagyományőrző csoportok készítették az ínycsiklandó szabadtéri ételeket. A Freskó étteremben kiállítást tekinthettek meg Palóc csodák címmel a Junior Príma díjas Verebélyi Balázs kézimunkáiból. A palócföldi játszóudvarban népi játékokkal ismerkedhettek a kicsik. Míg az étkek készültek, a csoportok szórakoztatták a közönséget.

Délután kissé módosult a program, ugyanis a szűnni nem akaró esőzés miatt elmaradt a hagyományőrzők színpompás felvonulása. Ettől függetlenül nagy sikert aratott az idén először megrendezett Palóc lakodalmas, amelyen a régi lakodalmak szokásait elevenítették fel a helyi Palócbokréta Egyesület és a szajlai Pünkösdi Rózsák Egyesület tagjai.

Este a Dumaszínház Szomszédnéni Produkciós Iroda műsorán szórakozhatott a közönség. Vasárnap délután a fúvósoké és a táncosoké volt a színpad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában