művészet

2020.01.31. 10:59

Munkácsy-kiállítás nyílik Hatvanban

A Munkácsy-képek március 9-én érkeznek a városba, a nemzeti ünnep időszakában ­megnyíló tárlat két hónapon át ­várja majd a látogatókat.

T. O.

Márciusban Munkácsy Mihály képeiből nyílik kiállítás a Hatvany Lajos Múzeumban. Kultúrtörténeti pillanat – fogalmazott a hír bejelentésekor a képviselő-testület csütörtöki ülésén Horváth Richárd polgármester.

A városi hírportál közlése szerint a hatvanhárom alkotásból álló gyűjtemény fogadásáig több átalakítást is el kell végezni a kiállítóhelyen. Fejleszteni kell a légkondicio­nálást, bővítik a biztonsági kamerarendszert, s meg kell oldani az őrzést is. Ezek költségeihez keretösszeget szavazott meg a város vezetése, azzal a megjegyzéssel, hogy mindezek eredményeként további jelentős tárlatoknak is helyet adhat a múzeum.

Mint megtudtuk, a Munkácsy-képek március 9-én érkeznek a városba, a nemzeti ünnep időszakában ­megnyíló tárlat két hónapon át ­várja majd a látogatókat. A nagy érdeklődés máris megelőlegezhető, hiszen Munkácsy Mihály­ a magyar képzőművészet talán legrangosabb, nemzetközileg is jegyzett alkotója, akinek számos festménye kivívta nemcsak a szakma, hanem a nagyközönség elismerését is.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában