Fantasztikus verses kezdeményezést indított el az egri könyvtár

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár rendhagyó kezdeményezéssel ­ünnepli a magyar költészet napját. A jelenlegi helyzetre való tekintettel versek otthoni posztolására invitáljuk olvasóinkat és a verseket szeretőket – adta hírül Szécsényi Orsolya könyvtáros.

Sz. K.

Szerencsésebb években a Dobó téren verseltek Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

Köztudott, hogy a magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta, április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. Ezen az ünnepen az ország minden pontján még nagyobb figyelem irányul a versekre otthoni, iskolai, munkahelyi környezetben, vagy akár az utcán is.

– Hagyományosan színes programok, például előadóestek, versmondó versenyek, költőtalálkozók, beszélgetések, verskoncertek teszik emlékezetessé ezt a napot. Évek óta megszokottá vált Egerben is, hogy a megyei könyvtár stábja ilyenkor felkerekedik, kivonul a Dobó térre verseket posztolni, dalolni. Előbújik téli álmából a tricikli, s vele a kötetek, a folyóiratok, a színezők, közben a kézműves és szabadtéri játékok körül pedig zsong a tömeg. A versfüggőket lengeti a szél, jönnek az olvasók, posztolnak – idézte fel a könyvtáros.

Idén viszont nem lesz lehetőségünk az utcára vonulni, hogy a költészetet népszerűsítsük, azonban odahaza bárki megteheti ezt. Posztoljon verset mindenki otthonról, fedezzék fel a lakás minden zugát e célból! – kéri a Bródy könyvtár. A Füstbe ment tervhez például jól passzol egy konyhai miliő, az Altatót pedig megoszthatjuk a gyermek- vagy a hálószobából.

Szerencsésebb években a Dobó téren verseltek Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az intézmény ezúttal rendhagyó módon online várja az olvasók otthoni versposztjait, mégpedig korosztálytól függetlenül, az [email protected] címre, vagy a könyvtárhoz küldött Messenger-üzenetben.

A feltöltött fotók az intézmény Facebookján, illetve a @brodylibrary Instagram-oldalán tekinthetők meg ­április 12-éig, tájékoztattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában