Ha péntek, akkor színház!

2020.04.24. 08:53

Hamlettel várja nézőit pénteken a neten az egri színház

A nagy sikerre való tekintettel folytatja a Színházi világnapon indított online előadásait a Gárdonyi Géza Színház.

Heol

Forrás: beküldött

Fotó: Gal Gabor +36303330726

Blaskó Balázs igazgató úgy fogalmazott: amíg nem tudják kinyitni a kapuikat, a színház közösségi oldalán, a virtuális nézőtéren várják nézőiket minden pénteken egy-egy korábbi előadásunkkal.

Április 24-én 19 órától Shakespeare Hamlet című drámáját láthatják. Az előadást 2016. októberében mutatta be az egri társulat Blaskó Balázs rendezésében, a címszerepben Nagy Andrással.

Hamlet

Újra és újra elolvasva a művet, a szövevényes érzelmi-politikai-hatalmi szenvedélyekkel átszőtt cselekményívből egy színházi értelemben is kivételes figura alakja bontakozik ki. Egy intellektuális, művész vénájú ember, individuum, aki önnön belső- és külső, gondolati-és tettbéli, cselekvési lehetőségeit kényszerül felmérni egy számára szinte átláthatatlan és felfoghatatlan élethelyzetben. A tisztánlátáshoz, a kérdések megválaszolásához, a bizonyításhoz a színházi elemző munka analitikus eszközeit hívja segítségül. Szerepet játszik (őrület), hogy a környezet szerepjátékait lelephezhesse.

Drámajátékot teremt (egérfogó), hogy a drámai csúcspont, mint kísérlet, a valóság analógiáit egyértelműen összefüggésbe hozza. A színházi próba hangulatát, keretét (próba, mint előadás) leginkább szolgáló semleges térben (próba-csarnok), a színház elhivatott létéről, a színházművészet eszmei lehetőségeiről gyakorlati tapasztalattal ad szinte szakmai kurzust az önlelkét és az élet működését analizáló, színházteremtő főhős: Hamlet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában