Játékra hívja a látogatókat a hatvani Tourinform

Bizonytalan ideig zárva tart a hatvani Tourinform iroda, azonban közösségi oldalukon folyamatosan játékra invitálnak.

L. L.

Fotó: H.Szabo Sandor felvetele

– Egyelőre nem tudjuk, hogy mikor nyithatunk ki. Attól függ, mikor jön ki az erre vonatkozó kormányrendelet, illetve, hogy a nyitásról mikor dönt az önkormányzat – közölte Schoblocher Bernadett, a Tourinform-iroda vezetője. Elmondta: a helybeli kulturális intézmények – a vadászati múzeum, a Vadászati Élménytér és Játszóház, a Hatvany Lajos Múzeum, a könyvtár, a művelődési ház és a Hatvani Galéria – szintúgy zárva tartanak a március 17-i rendelkezés óta.

Addig is, amíg nem fogadhatnak betérőket, folytatódik a közösségi oldalukon kezdett virtuális túrájuk. Sorra mutatják be a városhoz kötődő embereket és a különféle látnivalókat.

Feladványukban szerepelt többek között a kastély, a Szent Adalbert-templom, a Hatvany Lajos Múzeum és Serfőzde, Lesznai Anna személye, újabban pedig Boldog Meszlényi Zoltán. Arra a kérdésre várják a játékos kedvű megfejtők válaszát, hogy mikor adták át a helyi születésű püspök nevét viselő hidat. A válaszokat május 24-én 16 óráig lehet elküldeni közösségi oldalukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában