Online babaolvasó szakmai nap lesz az egri könyvtárban

A Bródy Sándor ­könyvtár ad otthont csütörtökön az idei országos szakmai napnak.

Sz. K.

Fontos, hogy a háromévesnél kisebb gyerekekkel foglalkozzanak Archív

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A bababarát könyvtár lehetőségei határtalanok, s támogatja a gyermekek személyiségfejlődését. Az Informatika és Könyvtári Szövetség másfél évtizede elkötelezett terjesztője annak a szemléletnek, amely szerint fontos, hogy a könyvtárak az olvasóvá nevelés érdekében foglalkozzanak a háromévesnél fiatalabb gyerekekkel és szüleikkel is – közölte Szécsényi Orsolya könyvtáros.

Minden évben más település várja a téma iránt érdeklődő, újabb ismeretekre vágyó könyvtárosokat, akik ekkor találkozhatnak azokkal a szakemberekkel, akik speciális ismereteiket átadva inspirálják egymást, és ötletbörzét tartanak egy-egy újabb könyvtári program megvalósításához.

Fontos, hogy a háromévesnél kisebb gyerekekkel foglalkozzanak Archív
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– A Bródy Sándor ­könyvtár ad otthont csütörtökön az idei országos szakmai napnak. A helyszín jelképes, mert a Zoom alkalmazás révén az online térben találkozunk. A Kokas Klára Agapé Zene-Életöröm Alapítvány szakembereivel, Székely Edit fuvolaművésszel és Fejes Tímea gyógypedagógussal azt járjuk körül, hogy a komolyzene milyen jótékony hatást gyakorol a kisgyermekekre. Paár Julcsi népdalénekes, terapeuta zenei anyanyelvünk fejlődését elemzi. Kocsis Rozi, a győri Vaskakas Bábszínház igazgatója a háromévesnél kisebbeknek szóló előadásokról, a művészetekkel való korai találkozás meghatározó élményéről beszél. Babaszínházi esemény is lesz – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!