sajtótájékoztató

2020.07.13. 11:12

Filmszínház és ifjúsági ház is lesz az egri Uránia

Az Agria Film Kft. ügyvezetője szerint megmarad a mozi funkciója. A nagyteremhez nem nyúltak hozzá és nem is tervezik, így itt lesznek filmvetítések, igaz alkalmi jelleggel.

G. Zs.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– Ismét életet adunk az Uránia mozinak. Az épületben újraindítjuk a mozit egy fesztivál keretében, szeptembertől pedig ifjúsági házként is üzemel majd – fogalmazott Minczér Gábor, Eger alpolgármestere a hétfő reggeli sajtótájékoztatón.

Hajnády K. Endre, az Uránia Ifjúsági Centrum koordinátora a fiatalságot érintő lehetőségekről számolt be.

– Az Uránia mint mozi beírta magát Eger történelmébe, az idősebb korosztály számára ez nagy érték, nekünk az a célunk, hogy a fiataloknak is jelentős értéket tudjon képviselni az Uránia, ezért született meg a szándék, hogy szeptembertől ifjúsági centrum is megnyitja kaput – mondta el.

Hozzátette: a centrum legfontosabb célja, hogy egy nyüzsgő, innovatív helyszínt biztosítsanak a fiataloknak, akik a szabadidejüket, felügyelet mellett hasznosan tudják eltölteni. Elmondta azt is, hogy folyamatos kapcsolatban állnak a Városi Diáktanáccsal, akikkel közösen tervezik meg, hogyan nézzen ki az épület és, milyen tartalmakkal töltsék meg a komplexumot.

– Jó az együttműködés, és az irány is – szögezte le.

Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, megmarad a mozi funkciója is, a nagy teremhez nem nyúltak hozzá és nem is tervezik, így itt lesznek filmvetítések, igaz alkalmi jelleggel. Ilyen program lesz a hétvégi Vissza a Moziba Fesztivál. Az országos rendezvényhez csatlakozott Eger is. Pénteken és szombaton, három-három filmet tekinthetnek meg az érdeklődök az Urániában.

Ajánlófotó: Heves Megyei Hírlap/Berán Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!