kultúra

2020.09.20. 18:31

Felidézték Buttler gróf különös házasságát Egerben

Különleges helytörténeti sétára invitálta az érdeklődőket a Heves Megyei Kormányhivatal és az Egri Lokálpatrióta Egylet szombaton délután a Kulturális Örökség Napja alkalmából.

M. H.

Szépszámú érdeklődő érkezett a programra, s sétálta végig a túrát

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

Az érdeklődőket olyan hivatali épületeket érintő sétára várták, amelyek egykor jelentős történelmi események és legendák helyszínei voltak. A program az Egri Járási Hivatal épülete, az egykori Szarvas kaszárnya elől indult, s összesen négy helyszínt érintett.

Szépszámú érdeklődő érkezett a programra, s sétálta végig a túrát
Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A résztvevőket dr. Löffler Erzsébet történész-muzeológus kalauzolta, aki színes, érdekes történeteket mesélt az épületekről. Megtudhattuk egyebek mellett azt is, hogy Déryné Széppataki Róza járhatott-e a Szarvas téren, betekintést nyerhettünk a Buttler család életébe és szó esett a gróf házáról, valamint különös házasságáról. A régi épületek felújításáról, állagmegóvásáról, illetve jelenlegi szerepéről Fajcsák Dénes állami főépítész adott tájékoztatást. A program a megyeházán ért véget, ahol dr. Löffler Erzsébet Barkóczy püspök életéről tartott előadást az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában