tárlat

2020.10.15. 08:34

Munkácsy után Trianon kiállítással készülnek a hatvani múzeumban

Három hónap után a Hatvany Lajos Múzeumban bezárt a Munkácsy-kiállítás.

T. O.

Több mint kétszáz településről érkeztek látogatók, összesen 9383-an tekintették meg a festményeket – hangzott el szerdán az alkalomból tartott sajtótájékoztatón. Horváth Richárd polgármester kultúrtörténeti jelentőségűként értékelte a rendezvényt.

- A város még nem látott ekkora kiállítást, s ez kijelölte számunkra az utat, hogy a jövőben hasonló színvonalú tárlatokat szervezzünk. A múzeumban elvégzett átalakítások mindezt már lehetővé teszik – fogalmazott a városvezető.

Márkus Mariann igazgató elmondta: 776 órán át volt nyitva a tárlat, az állandó múzeumi dolgozókon túl negyvenkét önkéntes segítette a munkát. Köztük a diákmunka keretében serénykedő iskolások is részt vettek a feladatok ellátásában.

A képeket már elszállították, most visszaépítik az állandó tárlatokat, majd még ebben az évben a trianoni döntés századik évfordulója alkalmából nyitnak új kiállítást. Emellett tervezik, hogy jövőre mivel kedveskedjenek a látogatóknak.

Az utolsó látogatók egyike Fotó: Albert Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában