támogatás

2020.12.02. 20:00

Egri zenekarnak is segít Lovasi András

Tizennégy zenekart támogat a Kiscsillag frontembere.

HEOL

Az egri Kései Kitérő zenekar is lehetőséghez jutott Fotó: beküldött

Tizennégy pályakezdő együttest támogat pályázati pénzéből Lovasi András, közölte a zenész Facebook-oldalán. Közleményéből kiderül: raktárkoncertes támogatási összegéből, sőt annak kétszereséből pályakezdők stúdiófelvételeit finanszírozza.

A Kiscsillag frontembere eredetileg azt tervezte, hogy a zenekar raktárkoncertjéért kapott egymillió forintból néhány együttes felvételeire ad lehetőséget stúdiójában, ám a pályázat sorsa másképp alakult. Elképesztő mennyiségű, 376 hanganyag érkezett be, ráadásul ezek közül, mondja Lovasi, nagyon nehéz volt választani. A pályaművek feldolgozása után, amely a tervezett egy hét helyett másfél hónapot vett igénybe, a Lovasi vezette zsűri úgy döntött, hogy tizennégy együttes számára biztosítanak stúdióidőt. További tizenkét együttes pedig féláron veheti igénybe az LA Gardens stúdió szolgáltatásait, ha élnek ezzel a lehetőséggel. Így az össznyeremény a tervezettnek több mint a kétszerese, összesen 2 és fél millió forint lett.

A fő szempont, meséli Lovasi, a szellemes-érdekes hanganyagok kiválasztása mellett nem titkoltan az volt, hogy olyanok kapjanak stúdiózási lehetőséget, akiknek ebben még nincs tapasztalata, vagy erre még nem volt lehetősége. Így Lovasiék főként olyanokat választottak, akik még pályakezdők, és akiknek a stúdiófelvétel elkészítése komoly lökést jelenthet a pályán. Különösképpen a zeneipart jelenleg sújtó járványhelyzetben.

Az egri Kései Kitérő zenekar is lehetőséghez jutott Fotó: beküldött

A kiválasztott zenekarok mindegyike három nap stúdióidőt kap, melyet tetszőlegesen tölthetnek el Lovasi stúdiójában – felvétellel vagy felvétellel és utómunkákkal.

A nyertesek: Gidmin’Rém; Bajdázó; Temesi Blanka; Abigél; Meteo; The Whatevers; Sauropoda; ABEL marton nagy; Kontraszt; az Egerben alakult Kései kitérő; Fodor Dávid; Hold utca; Rekamié; Legbelsőkör.

A történet itt azonban nem ér véget. Az LA Gardens stúdió Facebook-oldala a továbbiakban beszámol majd a nyertesek stúdiómunkálatairól, a győztesek dalgyűjteményét pedig egyfajta virtuális válogatáslemezként Lovasi bemutatja majd a Facebook-oldalán 2021-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában