elismerés

2021.01.05. 11:27

Egri bikavér a legjobbak között

Történelmi jelentőségű sikert ért el a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, hiszen a 2018-as Áldás Egri Bikavér Superior a világ legjobb borai közt szerepel.

M. H.

Mint azt megtudtuk, a világ legnagyobb versenye, a Decanter World Wine Award, ahol a legkiemelkedőbb borszakértők bírálják vakkóstolás útján a tételeket. Ennek az eredménye már megszületett ősszel, s kísérő díjként választották ki a Decanter, angol szaklap év borait. Ide a kulcsbírálók jelölnek, három kategóriában nominálnak, s az a megtiszteltés érte a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészetet, hogy bikavérük bekerült abba a válogatásba, ahol az 53 legjobb vörös és rosé bort említik.

– Óriási öröm ez számomra, a boros életemben még soha ekkora élmény nem ért. Történelmi jelentősége van annak, hogy ezt egy egri bikavérrel értük el, s remélhetőleg mindez a borvidéken dolgozóknak is inspirációt nyújt majd – mondta dr. Lőrinc György, a pincészet borásza.

E siker mellett más szép eredményről is beszámolhatunk. A Magyar Borszakírók Köre ötödik alkalommal értékelte azokat a magyar termelők által készített száraz és félszáraz fehér- és vörösborokat, amelyeket a szakmai szervezet tagjai az elmúlt évben kóstolhattak. A 2020-as Super 12 listákon ezúttal összesen 13 borvidék képviselteti magát, köztük két-két mátrai és egri nedű. Ezek a 2017-es Dubicz Mátrai Superior Olaszrizling barrique, a 2019-es Molnár és Fiai Mátrai Chardonnay, a 2015-ös Kovács Nimród Nagy Eged Furmint és a 2016-os St. Andrea Igazán Egri Bikavér Grand Superior.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában