Pályázat

2021.06.09. 07:45

Jurtatábor is lesz a megújuló Orbán Háznál Szilvásváradon

Gombaszög és Szilvásvárad is fejlesztés elé néz, egy pályázatnak köszönhetően. Nálunk az Orbán Ház Múzeum fog gazdagodni, megújulni.

M. H.

Egy nemzetközi pályázatnak köszönhetően megújul Szilvásváradon az Orbán ház. A szlovák és magyar projekt nyitórendezvényét a minap tartották. A szlovákiai Gombaszög és Szilvásvárad közös pontja, hogy mindkettő jelentős turisztikai és kulturális örökséggel rendelkezik, mely kiaknázásra vár. A két partnert közös múlt köti össze, amely az utóbbi időkben feledésbe merült, de a pályázatnak köszönhetően most újjáéled.

– Két épület újul meg, az Andrássy-kúria Gombaszögön és az Orbán ház Szilvásváradon. A fejlesztést követően mindkét épület múzeumi funkciót lát majd el. Szilvásváradon többek között a vasmegmunkálást és a bükki kultúrát mutatjuk be – mondta el Szaniszló László, Szilvásvárad polgármestere.

Egy éven belül megvalósulhat az Orbán Ház felújítása Fotó: szilvasvarad.hu

Gombaszögön megszépül az Andrássy-kúriához tartozó intézőlak, ahol egy apartmanházat és kávézót is kialakítanak. Szilvásváradon jurtatábor lesz, közvetlenül a múzeum szomszédságában. A partnerek közös turisztikai csomagokat terveznek komplex szolgáltatásokkal.

– Még 2019-ben nyújtott be pályázatot önkormányzatunk a felvidéki Gombaszögi nyári tábort üzemeltető társulással, egy magyar és egy szlovák vállalkozással közösen. Célunk az Orbán Ház Múzeum felújítása, színvonalas helytörténeti kiállítás létrehozása. Reményeink szerint egy éven belül megvalósulhat a beruházás – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában