eger

2021.08.24. 15:24

Az agrárminiszter nyitja meg a XXV. Bikavér Ünnepet

Bor és gasztronómiai élményekben nem lesz hiány a hétvégén az Érsekkertben.

G. Zs.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Csütörtökön este hét órától 25. alkalommal rajtol a Bikavér Ünnep. Ami biztos lesz a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben holnap estétől vasárnapig, kíváló borok, jobbnál jobb ételek, remek hangulat, rengeteg koncert és kísérő esemény.

– A rendezvényt dr. Nagy István, agrárminiszter nyitja meg, és adja át a legjobbaknak járó díjakat – árult el részleteket lapunk érdeklődésére Tarsoly József, Eger hegybírója, a rendezvény főszervezője. Elmondta, azt is, hogy a borlovag avatás után a szökőkút környékén egy nagy koccintást terveznek, az összes egri bikavért készítő borásszal. Az egri bikavér – Egy legendás bor története című nem rég megjelent könyv szerzőivel, Csutorás Ferenccel, Papp Péter Istvánnal és Szilágyi Rékával lesz beszélgetés a nagyszínapod.

Ezen az estén a borlovagavatás után a Balassi-kard borseregszemle eredményeit is kihirdetik, kiderül melyik az egri borvidék legjobb kékfrankosa.

– Különleges lesz számunkra is a huszonötödik Egri Bikavér Ünnep, hiszen a vírushelyzet miatt kicsit visszafogottabb tavalyi rendezvény után ismét a teljes formájában várja az érdeklődőket a régió legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja. Az ingyenes nagyszínpados koncertek mellett a kisebb színpadon egri vagy egri kötődésű zenekarok játszanak. Harmincöt pincészet több mint kétszáz féle bort kínál majd az ínyenceknek, köztük azokat az egytől-egyig kiemelkedő minőségű Egri Bikavéreket is, amelyekre méltán lehet büszke a borvidék. A bikavérekhez készült egyedi, csakis a borfesztiválra kreált ételkülönlegeségek pedig csak fokozzák a gasztronómiai élményt – hangsúlyozta Tarsoly József. A hegybíró szerint a nagy kiállítói létszám azt is mutatja, hogy a nehezebb időkben meglátták a borvidék szereplői, hogy az összefogásban rejlik mindannyiuk közös sikere és egyéni boldogulása is.

– Annyi érték van ebben a borvidékben és azokban a remek szakemberekben, akik arcot adnak ennek a rengeteg csodának itt, körülöttünk, hogy külön öröm számomra, hogy ezt idén is közösen mutathatjuk meg az Egri Bikavér Ünnepen –fogalmazott a főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában