kultúra

2021.10.24. 15:35

Szereti a kihívásokat az egri színésznő

Nagy Adrienn két évtizede dolgozik az egri Gárdonyi Géza Színházban. A Kelemen ­László Stúdióban végzett, aztán a szakmai ranglétrán ­egyre magasabbra jutott. A Magyar Teátrumi Társaság és az Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével létrehozott Pajtaszínházi programban öt éve sikeresen mentorál falusi gyerekszínjátszókat. Várják, hogy a bükkszéki csapattal fellépjenek a Nemzetiben.

Jámbor Ildikó

Nagy Adrienn a beugrásairól is híres

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

– Legelőször beszéljünk a sikeres beugrásairól!

– Egy éve október 20-a hetében izgalmas időket éltünk a járvány miatt. Egy hét leforgása alatt a Páratlan páros előadásai, a Montmartre-i ibolya próbafolyamata alatt ugrottam be betegség miatt a Nagymama című előadásunkba. S felkérést kaptam Szirtes Tamás igazgató úrtól a Madách színházból, hogy ugorjak be a náluk már több 900 előadást megélt Páratlan párosba Kökényessy Ági helyett, egy estére.

Nagy megtiszteltetés volt és életre szóló élmény!

Mozgalmas hét volt, de ez is csak megerősített abban, hogy az ember óriási energiákat képes megmozgatni magában, még ha embert próbáló időket is élünk, csak akarni kell és hinni abban, hogy jó úton haladunk!

– Az elmúlt évadokban jelentős szerepeket kaptál. Most játszol a Páratlan párosban, a Monmarte-i ibolyában. Melyik a kedvenc?

– Nem tudom kijelenteni, hogy ez vagy az. Más műfaj, más kihívásokkal és merőben más karakterek. Ha a pályámra visszatekintek pár év múlva, biztos, hogy mind a kettőt a kedvenceim közé sorolom.

– Bizonyítottál a ­fajsúlyosabb drámai szerepekben is, a Páskándi darabban, a Lenkeyben. Milyen kihívást jelentettek ezek?

– Nagyon fontos a rendező személye. Ha jól vezetik a színészt, a legmélyebb rétegekig le tud ásni magában és hiszem, hogy szépen meg tud formálódni egy szerep. Én nagyon együtt lélegzek egy idő után a szereppel, és sokszor azon kapom magam, hogy már nincs olyan perc, amikor ne azon járna az agyam, hogy mitől lehet még hitelesebb az alakítás.

Előadások után, ha sokat vesz ki belőlem a figura, van, hogy egy órába telik, mire „leteszem”.

Külön menete van, hogy teszem a helyére a jelmezemet, a kiegészítőket s változom vissza Nagy Adrivá.

Nagy Adrienn a beugrásairól is híres Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

– Énekesnőként megszoktak az egriek, nyaranta a kis Dobó téren. Kik segítettek?

– Gyermekkorom óta énekelek, de csak úgy, magamnak. A Kelemen László Színészképzőben stúdiósként a hangképzésen vettünk részt hetente. Dudás Annának – akihez két évtizeden át jártam – nagyon sokat köszönhetek. Miután ő nyugdíjba ment, az utóbbi évben Nagy Erzsébet énekművész foglalkozik velünk a színházon belül. Szerencsésnek mondhatom magam, mert még mindig van lehetőségem fejlődni. Egy-egy hangképzésóra testi-lelki edzés. Nemcsak a hang, de itt is alázat, hit, bizalom és kitartás, ami a legfontosabb! Közel 15 éve tart a bárzenélés Danyi Zoltán barátommal és zenésztársammal.

– Időközben pároddal két gyönyörű lányt neveltetek fel.

– A lányok már kiskamaszok. Ők a legfontosabbak a számomra. Kisgyermekként pár évesen sokszor szóvá tették: „Anya! Téged mindenki ismer?” Ezt hol kedvesen, hol nem éppen kedvesen jegyezték meg. Attól függően, tetszett-e nekik az adott helyzet. Mára megszokták, de a fokozottabb figyelmet bizonyos élethelyzetekben ma sem szeretik. Mimi az utóbbi időben kacérkodik a művészi pályával, és sokat énekelnek itthon. A lányok nagyon szeretnek színházba járni, főleg Nina, a kisebb a leglelkesebb. Várta, hogy újra nyissunk. Neki külön műsora van a szobájában, feljegyzi, mikor melyik előadást nézzük meg.

– Van-e szerepálmod?

– Nincs, és nem volt sosem. Bármilyen volt is a szerep, a legjobb tudásom szerint igyekeztem megformálni. Viszont a Montmartre-i Ibolya Ninon szerepe óriási ajándék a számomra. A Kiss József rendezte Páratlan Páros Mary Smith-e pedig igazi örömjáték csodás kollégákkal. Nagyon szerettem a próbafolyamatot is. Vérbő, fergeteges komédia! Az pedig, hogy ennyi nevetést tudunk előcsalni a közönségből, nagyon feltölt.

– Mik a hobbijaid?

– Kertészkedem, ha tehetem. Többet szeretnék vele foglalkozni, mert nagy sikerélmény, ha fizikailag megmutatkozik egy-egy munka eredménye. Idén már metszettem. Az év első felében tavasszal elvégeztem egy aranykalászos gazda tanfolyamot is, hogy minél hozzáértőbb legyek.

– Több nyáron te alakítottad Cecey Évát...

– Az Egri Csillagokra való felkérés megtisztelő volt Kelemen Csabától és nagy bizalom Moravetz Leventétől. Három éven át volt szerencsém egri nőként a vár falai közt játszani. Két próbából ugrottam be, videófelvételről készültem fel. Óriási kihívás volt és csodálatos élmény!

Névjegy

Nagy Adrienn Egerben született, 1979. április 25-én. Középiskolai ­tanulmányait szülővárosában végezte. A Gárdonyi Géza ­Gimnázium és Szakközépiskola Óvónőképző szakán érettségizett 1997-ben.

Az egri színház Kelemen László Színészképző Stúdiójában 2000-ben végzett, azóta tagja a megyeszékhely társulatának. 2005-től a Gárdonyi Géza Színház színművésze.

Az utóbbi időben nemcsak a színházban lép fel, hanem műsorokban is, énekesként. Két lánya van, Míra és Nina. Hobbija a kertészkedés. Szeret olvasni, és ha van ideje, edzőterembe jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában