kultúra

2021.11.19. 13:57

Kortárs nemzetközi bábfesztivált rendeznek az egri Harlekinben

A Harlekin Bábszínház nemzetközi kortárs bábfesztivált szervez, mely november 19-től 22-ig tart.

M. H.

Éry-Kovács András színházigazgató a Harlekin Kortárs Bábművészeti Fesztivál megnyitóján

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Éry-Kovács András, a teátrum igazgatója a pénteki megnyitón elmondta, évek óta tolódott a fesztivál. Külön üdvözölte a vendégművészeket, köztük a chilei származású Tita Iacobellit, az ő előadását péntek este láthatta a közönség.

Farkas Attila alpolgármester szerint, az a professzionális művészi érték, amit a társulat megteremt, az országosan is egyedülálló.

– Az egész éves munkájuknak köszönhetően több száz gyermek gazdagodik felejthetetlen élményekkel, de felnőtteknek szóló tartalmak is teret nyernek – húzta alá.

Éry-Kovács András színházigazgató a Harlekin Kortárs Bábművészeti Fesztivál megnyitóján
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A fesztivál négy napos, szombaton mások mellett a házigazda Harlekin Bábszínház előadása, a Moll tündér álma kerül színre a stúdióban, illetve az október közepén bemutatott Casanova a nagyszínpadon. A zárónapon kerül sor a Kortárs Bábművészeti Szimpozionra, illetve a Bábművész Szövetség Közgyűlésére. Délután a Barboncás Társulat adja elő a Wonder-full avagy Nóra Csodaországban című alkotását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában