Tárlat

2022.03.23. 18:15

A Blaskó János Emlékrajzverseny kiállítására várták az érdeklődőket Egerben

12. alkalommal rendezte meg az Eventus szakgimnázium a rajzversenyt.

Sz.M.L.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

- Két dolog jut eszembe, hagyomány és büszkeség. Egy művészeti iskolának feladata és célja, hogy a helyi művészek életművét ápolják. Nem csak festőművész volt Blaskó János, hanem pedagógus is, éppen ezért kapta nevét ez a tehetséggondozó rajzverseny - emelte ki Sajtos Attila igazgató, az iskola alapítója. 

 

Megköszönte a tanárok segítségét, a színházigazgatónak, s gratulált a tanulóknak. Sajtos Attila igazgató köszöntőjében kiemelte, immár 12. alkalommal rendezi meg az Eventus szakgimnázium az idősebb Blaskó János nevét viselő rajzversenyt, melynek legjobb munkáiból a Gárdonyi Géza színházban nyílt tárlat szerda délután. 
 

 

Fridél Lajos festőművész, egykori tanítványa méltatta a festőművész-tanárt. 

 

Blaskó Balázs, a színház igazgatója köszönetét fejezte ki, hogy egykori tanítványai ápolják édesapja emlékét. - Sokszor említette növendékeit, név szerint ismerte őket. Mindig nagy szeretettel beszélt róluk. Mindig téma volt közöttünk a művészetelmélet. Mindannyiunkat ebben a szellemiségben nevelt. Sokszor idézte Egri József festőművészt, ez az idézet jutott eszembe a tárlatot megtekintve: "A látottakat ismertté, az ismereteket tudott, a tudottakat élménnyé, az élményeket magasztossá kell tenni, hogy művészetet hozhassunk létre" - emelte ki Blaskó Balázs. Hozzátette, nagy élmény volt a műveket megtekinteni.

Címkék#rajzverseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában