Megnyitó

2022.03.11. 15:42

A cirkusz világáról nyílt kiállítás a Kepesben

HOPPLÁ HOPP - A cirkusz világa művészek szemével címmel nyílt az egri Kepes Intézetben pénteken.

Sz.M.L.

– A cirkusz, az artisták világa olyan hely, ahol faji, nemzeti és nemi hovatartozás nélkül bíznak egymásban a szereplők – mondta Fekete Péter kulturális államtitkár, a Hopplá Hopp A cirkusz világa a művészek szemével című kiállítás megnyitóján a Kepes Intézetben péntek délután. 

 

– Köszönöm, hogy együtt ünnepelhetünk, köszönöm dr. Pajtók Gábornak, hogy képviseli a térség művészetét és felhívta a figyelmem az intézetre.

 

– Köszönjük ezt a minden túlzás nélküli páratlan lehetőséget, amely nemzetközi viszonylatban is nívós kiállítást eredményezett. A tárlat interaktív eszközökkel nyújt betekintést a cirkuszművészetbe – üdvözölte az egybegyűlteket a kiállítás fővédnöke dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje.

 

Offenbacher Ferenc kuratóriumi elnök kiemelte, a rendhagyó kiállítás az intézet szellemével megegyezik, egyszerre mutatja be a képzőművészet a film- és iparművészet szemszögéből a cirkusz világát. Antonio Giarola, az olasz Nemzeti Szövetség a a cirkuszművészet Fejlesztéséért elnöke is méltatta a tárlatot. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában