Ünnep

2022.04.11. 18:16

A gyöngyösi könyvtárban is minden a versekről szólt

Ötödször rendezte meg a Vachott Sándor Városi Könyvtár a magyar költészet napja alkalmából a Vers tér elnevezésű egész napos programját.

Sz. Sz. I.

Minden korosztály találkozhatott a versekkel

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

 Farkas István könyvtárigazgató elmondta portálunknak, hogy a járvány két éve után végre újra József Attila születésnapján kerülhetett sor az eseményre. 


– Az óvodásoktól a nyugdíjasokig valamennyi korosztály találkozhatott a versekkel. Minden vállalkozó szellemű irodalombarát elmondhatta a kedvenc költeményét, de akár a saját művét is. Magolcsay Nagy Gábor költő MAPoetry workshop interaktív költészeti játszóház elnevezéssel tartott középiskolásoknak előadást a versről. A költők sátrában a Vachott Irodalmi és Alkotókör tagjai várták az olvasókat, a versrajongók a versfalra írhatták fel szeretett költeményeiket. A könyvtárparkba kilátogatók festőket is megfigyelhettek alkotás közben. Délután kihirdettük a költészet napi irodalmi pályázatok eredményét. A napot pedig Pápai Erika Jászai Mari-díjas színésznő irodalommal fűszerezett zenés estje zárta – foglalta össze Farkas István. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában