Könyvbemutató

2022.04.11. 08:47

Fucskó Miklós estje az egri könyvtárban

A programok után a szerző dedikálja a könyvét az érdeklődőknek.

HEOL

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

2022. április 12-én, kedden 16.30-kor Fucskó Miklós: Édenkerthelyiség című könyvének bemutatóját tartják a Bródy Sándor Könyvtárban a költészet napjának másnapján.

Fucskó Miklós (Penészlek, 1961) 1978-tól publikál. Debrecenben alapított alkotóstúdiót Csomópont néven (1982), művészeti vezetője volt az Egyetemi Életnek. Budapesten részt vett a Széphalom Könyvműhely alapításában, Budakalászon a városi újság főszerkesztője volt, Szentendrén a Folyam folyóirat versrovatát vezette (1989–91). Jelenleg Leányfalun él, négy gyermek édesapja. Az Édenkerthelyiség a szerző második, negyven év terméséből válogatott verseskötete, amelyben megtalálhatók az első kötet legjellemzőbb darabjai mellett a különböző folyóiratokban, antológiákban megjelent írások és új, még nem publikált versek is. Korábbi kötetei: Próbazuhanás (versek), Az „agykápráztató” Nemere István (portré), Ékszerdoboz a Dunakanyar szívében (útikönyv), Évország (mesekönyv).

Az est programja:

  • Bevezetőt mond: dr. Ködöböcz Gábor irodalomtörténész.
  • Vers-est, közreműködik: Szíki Károly színművész
  • Ezt követően bemutatkozik: Fucskó Miklós
  • A beszélgetést vezeti: F. Saági Anóka szerkesztő, lektor
  • Az est után a szerző dedikál. A kötet megvásárolható a helyszínen kedvezményes áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!