Együtt, szabadon

2022.04.22. 21:01

Tisztelgés a roma hősök emléke előtt Egerben

Együtt, szabadon – Magyar cigány hősök címmel nyílt kiállítás az Eszterházy téren pénteken.

M. H.

A kiállítás április 28-ig látható

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

 Az ünnepélyes megnyitót a Bartakovics Béla Közösségi Házban rendezték, ahol elhangzott, a tárlattal a magyar cigányság hőseinek történelmi teljesítménye előtt kívánnak tisztelegni. 

 

– A cigányság a magyarsággal évszázadok óta közös sorson osztozik. Tehetségével, művészetével, életerejével, munkájával, és ha kellett, az életével is szolgálta a közös hazát. Pedig túl sokszor kellett a többségi társadalomnál is nehezebb körülmények között helytállnia. Célunk, hogy bemutassuk a magyar cigány közösség azon kiemelkedő tagjait, akik szakmai és közéleti tevékenységükkel már a diktatúra évei alatt is hozzájárultak egy öntudatos és büszke magyar roma közösség felépítéséhez – mondta Nagy Ervin, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány munkatársa. Farkas Attila, Eger alpolgármestere hozzátette, a kiállítás hiánypótló, létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában