KIállítás

2022.05.15. 11:25

Apróvá varázsolt valóság a Hatvani Galéria falain

Tenyérnyi csodákat tekinthetnek meg a falakon azok, akik ellátogatnak a Hatvani Galériába, ahol a nemzetközi, IV. Hatvani Kisgrafika Biennáléra érkezett műveket kiállították.

K. B. L.

Tollheggyel rajzolt valóság és irónia elevenedik meg a képeken

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A 97 alkotó 150 művét felvonultató tárlat megnyitóján Horváth Richárd polgármester elmondta, az élet más területén is érvényes az, ami a grafikák elkészítéséhez szükséges, rendelkezni kell a megfelelő technikával és bátorsággal. Hozzátette, Hatvan polgárosodó város, ahol a fontos a művészetek támogatása.

Vasné dr. Tóth Kornélia művelődéstörténész szakmai megnyitójában aláhúzta, a kiállítás egyben tisztelgés a 2021-ben elhunyt Gyulai Líviusz, a nemzet művészének munkássága előtt. Hozzátette, a kisgrafika fontos szerepet tölt be a világunkban akkor, amikor az óriásplakátok korát éljük. 

– Ezek az alkotások koncentrált figyelmet igényelnek, közelhajolást és aprólékos vizsgálódást. Irodalmi párhuzammal élve, ez a műfaj a képzőművészet epigrammája, ahol a képzelet és valóság határán tehetünk közös utazást – tette hozzá a művelődéstörténész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában