Egri Csillag Weekend

2022.05.01. 14:50

Több mint egy tucat pincészet kínálta csillagait Egerben (fotók)

Friss tavaszi bor és gasztro fesztiválként jelentkezett a hétvégi Egri Csillag Weekend.

Szabadi Martina Laura

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Tizenegyedik alkalommal látták vendégül a helyieket az egri borvidék borászai a Dobó téren legújabb Egri csillagaikat kínálva. A rendezvénynek, amely egyben gasztronómiai és zenei fesztivál is kedvezett a kellemes tavaszi időjárás, megtelt a város főtere. Az egrieken és környékbelieken túl az ország távolabbi részeiről is jó néhányan érkeztek, de nem kellett sokat sétálni, hogy ne csak magyar szót halljunk. Egy öt tagú cseh család tavaszi vakációra érkezett, és véletlenül csöppentek a csillag weekend forgatagába.

– Nem tervezett volt, nem tudtunk az eseményről de nagyon örülök hogy így alakult – osztotta meg kérdésünkre a családfő. Elmondta, hogy jártak már Egerben a pandémia előtt, de csupán néhány napra, s már akkor eldöntötték, hogy következő alkalommal egy hetet töltenek itt gyermekeikkel. Kérdésre elmondta, annyira tetszett nekik a hétvégi rendezvény, hogy úgy tervezik a bikavér ünnepre is ellátogatnak idén, de akkor már kettesben.

Csütörtöktől kitelepült a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, a Dula Pincészet, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Gál Lajos illetve a Gál Tibor Pincészetek, a Gróf Buttler Borászat, a Juhász Testvérek Pincészete, a Kovács Nimród Winery, a Nap-völgy Borászat, az Ostoros Családi Pincészet, a Petrény Winery, a Rege Birtok, a St. Andrea Szőlőbirtok, a Tarjányi Pince, a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, a Torma Pincészet,a  Tóth és Tóth Debrői Borok, valamint a Tóth Ferenc és a Varsányi Pincészetek. A weekenden nem csak a borvidék fehér házasítását lehetett megkóstolni, a téren gasztronómiai fesztivál is zajlott, azaz az egyre népszerűbb street food bemutatót, kóstolót és vásárt is szervezett az Egri Borút Egyesület és az Agria Film kft. Lőrincz György, az egyesület elnöke elmondta, a frissesség, az egriség jegyében mutatták be a borokat ez eseményen.

Azok akik nem a borok szerelmesei választhattak helyi éttermek kínálatából és különleges sajtok is kínálták magukat a négy nap alatt. A jó hangulathoz nem csak az étel és az ital volt adott, a zenéről is gondoskodtak. Népszerű hazai és helyi fellépők szórakoztatták a délutánokon a vendégeket és a Dobó tér környékén élőket. Fellépett többek között a Szabó Család, Báder Elemér, az Andörkaver pénteken és szombaton pedig lemezlovas zárta az estét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában