Ünnepség

2022.06.27. 08:30

Emlékezetes jubileumi napot rendeztek Egerben

Nagy készülődés és várakozás előzte meg a 20 éves évfordulóját ünneplő Egri Dobó István Nyugdíjas Klub Kék Ibolya Népdalkórusának jubileumi ünnepségét.

B. K

Húsz éve énekelnek együtt a kék ibolyák

Forrás: beküldött

A jelenleg közel húsz tagból álló vegyes kórus vezetője öt éve Kovácsné Mészáros Tünde nyugdíjas ének-zene pedagógus. 

Neki is köszönhető, hogy a csoport számos elismerés, díj tulajdonosa, többek között KÓTA arany minősítést, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége általi arany, ezüst minősítést, a Honvédelmi Minisztérium nívódíját, az Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud által adományozott kiváló arany minősítést tudhat magáénak. 

A rendezvényt vendégkórusok, művészek szereplése színesítette. Mint azt Vin­czéné Kovács Margittól, a kórus tagjától megtudtuk, az elmúlt években kiváló kapcsolatot építettek ki a szomszéd települések népdalkórusaival, akik e napon színes műsoraikkal teremtettek jó hangulatot. Fellépett az Egerszóláti Asszonykórus, a Kápolnai Margaréták, a Verpeléti Dalkör, az Egri vitézek. 

Kellemes színfoltja volt a délutánnak Gonda László zongoraművész és Bánhegyi Tünde fővárosi hegedűművész vendégszereplése.  A rendezvény színvonalát emelte Hegyesi Hudik Margit énekművész fellépése. 

A kórus működését Farkas Attila, a nyugdíjasklub helyettes elnöke méltatta, aki emléklapokat, okleveleket adott át.  A nap további részében finom étkek és borok mellett folyt a közös éneklés, mulatozás. Elismerés illeti meg a kórus minden tagját, élén a vezetővel, akik az összetartozás, a közös éneklés örömét élményként élik meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában