Turizmus

2022.07.01. 08:21

Kedvezményes kombinált jeggyel látogathatóak Eger nevezetességei

Egy kedvezményes árú, közös jeggyel is látogathatók 2022. július 1-jétől Eger közkedvelt turisztikai célpontjai: az Érseki Palota Látogatóközpont, az Érseki Pincerendszer, a Líceumban található Főegyházmegyei Könyvtár, valamint a Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont.

HEOL

Több előadást is lehet látogatni egy jegy árából

Forrás: EKKE

Új, kombinált jeggyel látogathatók idén nyártól Eger patinás egyházi emlékei, valamint a tudomány bámulatos világát bemutató csillagvizsgáló. A látogatók egy, kedvezményes árú tikettel négy helyszínt kereshetnek fel. Az érdeklődők az Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpontban betekinthetnek a püspökök, érsekek életének mindennapjaiba, dolgozószobába és kincstárba –
mindezt XXI. századi köntösben, történeti enteriőrök segítségével. A jegy egyaránt belépésre jogosít a palota hátsó udvaráról nyíló érseki pincerendszerbe, amelyet 2007 februárjában a 7 magyar csoda közé választottak. A föld alatt mintegy másfél kilométeres sétát tehetnek a látogatók, s megkóstolhatják az Egri Érsek Bora címmel elismert nedűket is.

Egy jeggyel sok érdekességet meg lehet látogatni
Forrás: EKKE

A kombinált jeggyel az érdeklődők felkereshetik a Líceum épületében található, 170 ezer kötetes Főegyházmegyei Könyvtárat, ahol olyan különlegességeket őriznek, mint Magyarország egyetlen teljes autográf Mozart-levelét, vagy éppen a Dante-kódexet, melyből az egész világon mindössze három darab található. A „csomag” része a Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont is, ahol megtekinthetők az
1776-ban Hell Miksa tervei szerint létesített Spekula Csillagvizsgáló ránk maradt műszerei, míg Tudományos Játszóház interaktív eszközei „kézzelfogható” módon segítik a fizikai jelenségek megértését. A Planetáriumban a csillagos eget, a Naprendszer bolygóit és azok mozgását ismerhetik meg a vendégek, akik felkereshetik a belváros utcaszintjénél 44 méterrel magasabban elhelyezkedő Panoráma Teraszt, Eger városának legmagasabb látogatható kilátóját. A torony tetején egy igazi különlegesség vár az érdeklődőkre, Európa legrégebbi, működő a Camera obscurája. Az óriási „fényképezőgéppel” Eger kicsinyített, mozgalmas városképe vetíthető le a besötétített terem közepén lévő fehér asztal felületére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában