Királyköszöntő

2022.08.19. 20:50

Az államalapító Szent István királyt köszöntötte a Dobó térről az egri várba felvonuló fáklyás menet + fotók

Megszólaltak este fél 7-kor Egerben a harangok, s jelezték, hogy megkezdődött a Fáklyás Királyköszöntő Ünnepség.

M. H.

A menet a várban lévő székesegyházhoz tart

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Ez már százéves hagyomány – mondta köszöntőjében az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke, Habis László. Arról is szólt, hogy idén is az ünnep fényéhez méltó programot sikerült összeállítani.

–  Az egylet feladatának érzi a hagyományok ápolását, a keresztény értékek megőrzését. Ugyanakkor nem csak megőrizni, hanem újakat teremteni is szeretnénk, ilyen például a harangzúgás, amely városszerte jelzi az ünnep kezdetét immár hetedik esztendeje – tette hozzá.

 

A Minorita templomtól a fáklyás menet a szokások szerint a Várszékesegyház romjaihoz vonult, ahol Czibere Zsolt atya tartott ünnepi beszédet Árpád-házi Imre király emléktáblájának koszorúzása előtt.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az ünnepi műsor két részre oszlott. Elsőként Kónya Boglárka, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium diákja lépett fel, ezt követően Szívós Győző előadóművész és fertálymester, illetve az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem zenei intézetének, valamint a Farkas Ferenc Zeneiskola művész tanárai is szerepeltek, illetve a 12. Bornemissza cserkész csapat is közreműködött. A hagyományokhoz hűen a Fertálymesteri Testület férfikara is részt vett az ünneplésben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában