Tárlat

2022.08.09. 19:25

Rostás Bea és Andreja Jovic tanítványai újra az Agria Parkban állítanak ki

Augusztus végéig láthatók az egri A&B Többnyelvű Összművészeti Alkotóműhely növendékeinek munkái az Agria Park folyósóján.

G. R.

A kiállítás az Agria Park emeleté megtekinthető

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 A keddi kiállításnyitón H. Tóth László képzőművész az alkotások őszinteségét, gyermeki eredetiségét és azt a ragyogást emelte ki, amely a lelkes, önmagát adó művészek sajátja.

- Ezek a képek önmagukért beszélnek - így ajánlotta a közönség figyelmébe a képeket.

Rostás Bea Piros szobrászművész és férje, Andreja Jovic  grafikusművész évek óta foglalkozik tehetséges gyerekekkel, fiatalokkal alkotóműhelyében, s több olyan növendékük is van, aki velük készül fel művészeti felsőoktatásban való továbbtanulásra.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Rostás Bea a közönséggel megosztotta a tárlatnyitón azt is, hogy októberben Egerszalókon, a St. Andrea Galériában újra megmutatják majd a műhelyükben születő növendékalkotásokat. Akkor azok a tanítványok kapnak majd lehetőséget, akik már több éve bontogatják szárnyaikat a két művész kezei alatt Egerben. Ezt a lehetőséget ugyanúgy Teleki Klára művészetpártoló segítségével tudják a fiataloknak megteremteni, mint a most megnyílt, már hagyományosnak számító kiállítást az Agria Parkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában