Fotókiállítás

2022.09.01. 19:12

A Magyar Fotográfia Napja alkalmából nyílt meg a Heves Megyei Fotóklub tárlata az egri Agria Parkban + fotók

A Heves Megyei Fotóklub 64 éve alakult, az ő szervezésükben és a tagjaik képeiből jött létre a mostani tárlatbemutató, ahol egyebek között portrékat, természet- és épületfotókat is megtekinthetnek az érdeklődők.

F. V. E.

A megnyitó ünnepség után az érdeklődők megtekintették a fotókat

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Demeter Pál, a fotóklub vezetője portálunknak elmondta, 1840. augusztus 29-én készítettek először nyilvánosság előtt Magyarországon fényképet.
– Vállas Antal matematikus és földrajztudós a Dunapartról és a királyi várról készített képeket, amelyek sajnos az idők folyamán elvesztek. Ezen a napon ünneplik 2003 óta a Magyar Fotográfia Napját, s ebből az alkalomból nyitjuk meg az Elődeinkre emlékezünk című kiállítást – közölte a Heollal Demeter Pál. Elmondta, ahogy a fotóklub tagjai is sokszínűek, s a tárlatra is ez a jellemző. Turistafotók, portrék, természetképek is színesítik a kínálatot. Egyebek között gyönyörű állatokat és az egri buszpályaudvart is megörökítették az egri fotográfusok. A kiállítással azokra is emlékeznek, akik már nem lehetnek köztünk.

A megnyitó ünnepségen többek között az Agria Park igazgatója, Szőke István is szólt a közönséghez. Arról szólt, hogy az egri pláza nem csak egy bevásárlóközpont, hanem közösségi tér is, s mindig megragadja az alkalmat, amikor közelebb hozhatja a kultúrát az emberekhez. Kiderült, ő is szeret fotózni, ezért különösen kedvesek számára az ilyen események, amikor fotókiállításnak adhat helyet az Agria Park.

Teleki Klára művészetpártoló is köszöntötte a közönséget, majd a megnyitó után mindenki megtekinthette a bemutatott műveket. A tárlat október 3-ig várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában