Falunap

2022.09.27. 17:50

Kolbászból volt majdnem a kerítés is Átányban + fotók

A falunapon kiállítás is nyílt, díjazták a legfinomabb sütiket is.

M. H.

Háromszázötven adag kolbász készült

Forrás: Szántó György

A településen vasárnap rendezték meg a falunapot, ahol a helyi művészek is bemutatkoztak. Jámbor Dénes tájékoztatása szerint nagyon jó hangulatban telt el a nap.
– Az önkormányzat mindenkit vendégül látott, nagyjából háromszázötven adag kolbász készült – közölte. A nap során a dr. Fél Edit Közösségi Térben helyi alkotók munkáiból nyílt kiállítás. Emellett korábban süti- és kertszépítési versenyt is hirdettek, a pályázókat oklevéllel ismerték el. A legkisebbeknek is kedveztek, ugrálóvár, népi játékok, kézműves foglalkozás és arcfestés is várta őket. A falunapon moderátorként a Pataki Duo és Ihos József vezette végig. Zenés produkcióból sem volt hiány, a Hidvégi Band, Rony majd Bódi Csabi gondoskodott a talpalávalóról.

A rendezvényt a térség országgyűlési képviselője, dr. Pajtók Gábor is megtisztelte jelenlétével.
– Az átányiak nemeslelkű, vendégszerető emberek. Mindent megtesznek azért, hogy azokat a hagyományokat, kultúrát és különleges néprajzi értékeket ápolják, továbbadják – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!