Operagála

2022.09.08. 10:48

Október elsején újra operagála lesz Gyöngyösön

Az ingyenes előadásra szeptember 19-től lehet belépőket igényelni.

Sz. Sz. I.

Csakúgy, mint tavaly, az Egri Szimfonikus Zenekar kíséri a művészeket Szabó Sipos Máté vezetésével

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Október elsején ismét megrendezik Gyöngyösön a már hagyományos operagálát a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban, tájékoztatott a város önkormányzata. Az estre a belépés ingyenes, jegyeket szeptember 19-étől lehet igényelni a Mátra Művelődési Központ információs pultjánál. 

Az önkormányzat közleménye kiemeli, hogy Gyöngyösön hagyománya van a zene világnapja alkalmából rendezett operagálának. A rendezvényeket Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, továbbá az önkormányzat, illetve Gyöngyös Város Barátainak Köre, valamint a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. közös rendezésében rendre hazánk világ- és európai hírű operaénekesei, Gyöngyösről elszármazott művészek örvendeztetik meg a közönséget egy nagyszerű előadással.

Az idei gálán fellép Kertesi Ingrid, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Liszt Ferenc-díjas kiváló és érdemes művész, Bakonyi Anikó, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Szilágyi Szilvia operaénekes, Klein Ottokár operaénekes, Domoszlai Sándor magánénekes, valamint Koczka Tamás operaénekes. A gálán a hagyományoknak megfelelően az Egri Szimfonikus Zenekar kíséri a művészeket Szabó Sipos Máté karmester vezetésével. Az operagála művészeti vezetője Romhányi Anikó Liszt Ferenc-díjas operaénekes és Miller Lajos.


 

Címkék#opera

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában