Ünnep

2022.10.18. 07:25

Befalazzák a hegy levét, ma kezdődnek az Egri Bikavér Ünnepi Napok

Több napos rendezvénysorozattal tisztelegnek a borvidék zászlóshajója előtt.

M. H.

Már öt esztendő eltelt azóta, hogy hungarikummá vált az Egri bikavér

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Bikavér Ünnepi Napok Gárdonyi 100 emlékévben rendezvénysorozattal tisztelegnek a borvidék zászlóshajója előtt a megyeszékhelyen október 18-a és 29-e között. Idén minden megszokott boros eseményt sikeresen megtartottak, ám az őszi időszakban évek óta hiányzott az egri bortermelés értékeit bemutató esemény.

Kedden ünnepélyesen megnyitják az eseményt, ez az Egri Bikavér Napja, melyet közös koccintással és Egri Bikavér befalazással ünnepelnek a várban, s ezt borlovagavatás kíséri. A korábbi sajtótájékoztatón bejelentették: a szervezők gőzerővel dolgoznak az eseménysorozaton. Október 18-a és 29-e között az Egri Bikavérhez kötődő borgasztronómiai napok alatt felkérik a megyeszékhely éttermeit, hogy ebben az időszakban hangsúlyosan képviseljék az említett vörös cuvé-t az ajánlataikban és a borlapokon. Az egész ünnepi időszak során igyekeznek hangulatba hozni az egész várost. Gálaestet is rendeznek a Líceumban október 21-én, amikor először, országos hírű étteremként, a Macok bisztró főz majd étkeket a superior és grand superior Egri Bikavérekhez. Ezen az ünnepi esten az összes résztvevő egri termelő borát meg lehet majd kóstolni sétáló kóstoló keretében. A gálán újdonságként, a világon először három kategóriában osztják ki az Egri Bikavérért Díjat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!