Évforduló

2022.10.22. 09:37

Egy éve hunyt el az Egri csillagok sztárja, akit azóta se temettek el

Pont egy évvel ezelőtt, 2021. október 22-én hunyta le örökre a szemét az ország egyik nagy kedvence, a Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagja, Venczel Vera.

HEOL

Venczel Vera

Forrás: Borsonline

Az Egri csillagok Vicuskája, a Vígszínház ikonikus alakja, megannyi felejthetetlen szinkronszerep megformálója már egy éve nincs közöttünk. A madárcsontú színésznő pályafutását és minden reakcióját a tisztesség és alázat lengte be, nem csoda, hogy mindenkinek, aki távolról vagy közelről ismerte, csak jó emlékeket őriz róla a szívében – írta a Borsonline

Mint fogalmaztak, Venczel Vera földi maradványai a mai napig nem kerültek sírba, ezzel kapcsolatban először a Borsnak adott interjút a színésznő nevelt lánya, Forgó Betti. A nő elmondta, hogy az édesapja, aki ötven éven át szerette Verát, képtelen volt elbúcsúzni a szerelmétől, ezért a hamvait hazavitte.

– Apám és Vera megvettek két, egymás mellett álló urnasírhelyet. Apukám azt mondta, esetleg tavasszal, szűk családi körben elbúcsúzunk majd Verától, de van egy olyan érzésem, hogy meg akarja várni, hogy ő is elmenjen. Hogy egyszerre kerüljenek a végső nyughelyükre. Így szerették egymást. Még a halál sem választhatja el őket egymástól – magyarázta a Borsnak Forgó Betti idén áprilisban. Igaza volt, Czapp György nem temette el Verát tavasszal.

A férfi a művésznő halálának első évfordulóján viszont szívesen együttműködik azokkal a rajongókkal, akik azt szeretnék, hogy legyen lehetőségük megemlékezni a szomorú évfordulóról. Egy interneten szerveződő csoport kérte meg az özvegyet, hogy adjon lehetőséget a csendes főhajtásra, amibe Czapp György belement. Így Venczel Vera színművésznő halálának első évfordulóján, október 22-én szombaton, a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilika szabadtéri oltárán leróhatják tiszteletüket mindazok, akik szerették őt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában