Nagykóstoló

2022.10.29. 19:18

Huszonkét pincészet bikavéreit kóstolhatták meg a résztvevők Egerben + fotók

Lezárultak az Egri Bikavér Ünnepi Napok.

M. H.

Remek hangulatban telt az este

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Bikavér Ünnepi Napok központi eseménye, illetve záró akkordja volt az Egri Bikavér Nagykóstoló szombaton délutántól az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem dísztermében. A helyszínen a vendégeknek személyesen a borászok kínálták legszebb bikavéreiket.

A ma dolgozó egri borászok számára az egri bikavér egyrészt a kiindulópontot jelenti, hiszen a legismertebb, hosszú történelmi múlttal rendelkező egri bortípusként a borvidék meghatározásának alapja. Egyre több pincészet számára ugyanakkor a legfontosabb nedű, mert ebben látják a jövőjüket.

Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok, a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, a Böjt Borászat, a Bukolyi Marcell Organic Wines, a Dula Pincészet, az Egri Korona Borház, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Gál Lajos Pincészete, a Gál Tibor Pincészet, a Gergely Bástya Pincészet, a Juhász Testvérek Pincészete, a Nap-völgy Borászat és Élménybirtok, az Ostoros Családi Pincészet, a Petrény Winery, a St.Andrea Szőlőbirtok, a Szuromi Családi Birtok, a Tarjányi Pince, a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, a Tóth Ferenc Pincészet, a Varsányi Pincészet, a Villa Völgy Pincészet illetve a Villa Wanda Bormanufaktúra vettek részt az eseményen, s kínálták legkülönlegesebb bikavéreiket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában