2022.10.29. 19:18
Huszonkét pincészet bikavéreit kóstolhatták meg a résztvevők Egerben + fotók
Lezárultak az Egri Bikavér Ünnepi Napok.
Remek hangulatban telt az este
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap
Az Egri Bikavér Ünnepi Napok központi eseménye, illetve záró akkordja volt az Egri Bikavér Nagykóstoló szombaton délutántól az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem dísztermében. A helyszínen a vendégeknek személyesen a borászok kínálták legszebb bikavéreiket.
A ma dolgozó egri borászok számára az egri bikavér egyrészt a kiindulópontot jelenti, hiszen a legismertebb, hosszú történelmi múlttal rendelkező egri bortípusként a borvidék meghatározásának alapja. Egyre több pincészet számára ugyanakkor a legfontosabb nedű, mert ebben látják a jövőjüket.
Egri Bikavér Nagykóstoló
Fotók: Huszár Márk/Heves Megyei HírlapAz Almagyar Érseki Szőlőbirtok, a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, a Böjt Borászat, a Bukolyi Marcell Organic Wines, a Dula Pincészet, az Egri Korona Borház, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Gál Lajos Pincészete, a Gál Tibor Pincészet, a Gergely Bástya Pincészet, a Juhász Testvérek Pincészete, a Nap-völgy Borászat és Élménybirtok, az Ostoros Családi Pincészet, a Petrény Winery, a St.Andrea Szőlőbirtok, a Szuromi Családi Birtok, a Tarjányi Pince, a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, a Tóth Ferenc Pincészet, a Varsányi Pincészet, a Villa Völgy Pincészet illetve a Villa Wanda Bormanufaktúra vettek részt az eseményen, s kínálták legkülönlegesebb bikavéreiket.