Művészet

2022.10.30. 19:00

Plázából kápolna: Halhatatlan címmel nyílt egri kiállítás Gárdonyi tiszteletére

A szervezők bíznak benne, hogy az Agria Parkban járókat megérinti a tárlat szakralitása.

Sz. Sz. I.

A kiállítást november 10-ig lehet megtekinteni

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Halhatatlan címmel kiállítás nyílt vasárnap az Agria Park Galériában Gárdonyi Géza halálának centenáriuma alkalmából. Az ünnepélyes megnyitón Szőke István, az Agria Park igazgatója üdvözölte a megjelent vendégeket. Utána Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája köszöntője következett, aki csodálatának adott hangot, amiért egy plázába egy kápolnát varázsoltak a szervezők. 

A kiállítást megnyitó beszédében dr. Cs.Varga István József Attila-díjas irodalomtörténész professzor csatlakozott Keller Péter szavaihoz.

– Már tegnap megörvendeztetett, hogy láthattam ezt a csodát. Olyan helyen épült a művészetnek ez a kápolnája, ahol sok ember megfordul. A művészetet oda kell vinni, ahol sok ember jár, mert akkor biztosan sokan megtekintik, és akkor mindenkit megérinthet a hely szakralitása. Gárdonyi Géza is megteremtette a művészet palotájában a maga mennyezetig érő kápolnáját. Olyan hagyatékot bízott ránk, amelyet lelkiismereti kötelességünk eleven valósággá tenni – fogalmazott Cs.Varga István.

A tárlat megnyitásakor közreműködött Gál Éva képzőművész, előadó, Farkas Máté előadó, énekelt és gitározott Nagy Krisztina. A fellépő Szederinda Néptáncegyüttes táncosait Balogh Ágnes Nívódíjas táncpedagógus készítette fel. 

A kiállítás november 10-ig tekinthető meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!