Kerékpározás

2022.11.09. 10:44

Tekerős napot tartottak Sarudon

Jó hangulatban telt a Sporttudományi Intézet által szervezett kerékpártúra, amely a sarudi Élményfaluból indult és ugyanitt is ért véget.

M. H.

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) Sporttudományi Intézete az elmúlt hét vasárnapjára tervezte azt a kerékpártúrát, amelyen egyrészt az intézmény dolgozói, és azok családtagjai vehettek részt, másfelől pedig Sarud, egészen pontosan az Élményfalu számított főhadiszállásának – írja az egyeetem Facebook oldalán.

Két hosszúságú út közül választhattak az egyetem polgárai. A rendszeresen kerékpározók, vagy bátrabbak a hatvanöt kilométeres Tisza-tó körre vállalkoztak, míg a többiek a Sarud-Kisköre útvonalat járták meg oda-vissza, ami nagyjából harminckét kilométert jelentett. Az első ilyen jellegű rendezvényre előzetesen több, mint negyvenen regisztráltak, mégsem érkezett meg mindenki, a hangulaton azonban ez mit sem változtatott. Az intézmény sportszakos demonstrátor hallgatói ezen eseményen is kivették a részüket a szervezésből, ezúttal a két táv vezetőiként segédkeztek. Az EKKE vezetését képviselve dr. Pajtókné fr. Tari Ilona rektor is a hosszabb túrát választotta, akárcsak a szervező intézet igazgatója, prof. dr. Bognár József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában