Siker

2023.01.08. 16:05

A hatvani Rácz Patrik első, Lénárt Petra és Vastag Ábel harmadik lett a nemzetközi online énekversenyen + videó

A Danubia Talents Művészeti Egyesület rendkívüli formában, online hirdette meg a VII. Danubia Talents Nemzetközi Versenyt, amelyre a versenyzőknek videót kellett beküldeniük, s a produkciót nemzetközi zsűri értékelte.

T. O.

Lénárt Petra a zene mellett a lovakat is imádja

Forrás: Beküldött fotó

A megmérettetésre kilenc hangszeres klasszikus, valamint dzsessz és musical kategóriában bármilyen nemzetiségű jelentkező nevezhetett.

A VII. Danubia Talents Nemzetközi Zenei Verseny Online 2022 Jazz B kategóriában a Kocsis Albert Zeneiskola tanulói kimagasló eredményt értek el. Rácz Patrik első, Lénárt Petra és Vastag Ábel pedig harmadik helyezett lett.

Rácz Patrik 23 éves, zenészcsaládból származik, jelenleg Apcon él. 2021-ben Egerben a Szepesi György Barzenész Fesztiválon megnyerte a legjobb produkcióért járó Trilla Díjat olyan zsűritagoktól, mint Esze Jenő, Soma Mamagésa, Balogh Zoltán, Hárs Viktor és Szepesi Györgyné.

Lénárt Petra 21 éves, Petőfibányán él, jelenleg az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója óvodapedagógia szakon, az idén diplomázik. Hét éve énekel, korábban zongorázott. A Mátrai Hangok Énekverseny 3. helyezettje. Itt a zsűrit Kertesi Ingrid Liszt-díjas operaénekes, érdemes és kiváló művész, valamint Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes alkották. Petra a zene és a lovak szerelmese, későbbi tervei közt szerepel a zene- és a lovasterápia ötvözése.

Vastag Ábel 21 éves, Ecséden él, a Heves Megyei Szakképzési Centrum Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium mechatronikai technikus tanulója, zenészcsaládból származik, hisz három bátyja is zenél. Ugyancsak hét éve énekel, mellette gitározik, basszusgitározik és zenekari tag is. A Mátrai Hangok Énekverseny 1. helyezettje, s a Trilla verseny díjazottja.

A III. „Wiener Klassiker” Danubia Talents Nemzetközi Zenei Online Versenyen Hatvant Orbán Flóra Lili képviselte, s a mások mellett kínaiakat is felvonultató mezőnyből a zsűritől különdíját érdemelt ki. Óriási siker ez egy zeneiskolai tanulónak, s büszkeség iskolájának, a Kocsis Albert Zeneiskolának – mondta róla felkészítő tanára, Szabó Krisztina énekművész. Orbán Flóra kitüntetéses bölcsész diplomás, jelenleg informatikus hallgató. Hét éve énekel, korábban fuvolázott.

A felkészülés során a versenyanyag felvételében nagy szerep jutott Mezei Rita zongoraművésznek is, aki immár két évtizede dolgozik együtt Szabó Krisztina Pro Urbe-díjas énekművésszel, Heves megye kulturális nagykövetével.

– Köszönjük szépen a Hatvani Tankerületnek és a Kocsis Albert Zeneiskola Vezetőségének a támogatást, valamint Mezei Ritának a szakmai segítséget – zárta tájékoztatását Szabó Krisztina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában