Ünnepség

2023.01.23. 11:27

Hatvanban Gál Andrea muzeológus érdemelte ki a Pro Cultura elismerést

Hatvanban idén is a Grassalkovich-kastély dísztermében tartották meg a magyar kultúra-napi ünnepséget. Horváth Richárd polgármester kiemelte: a magyar nemzet legfőbb ereje gazdag anyanyelvében, valamint egyedülálló és színes kultúrájában rejlik.

T. O.

Gál Andrea az elismerő oklevéllel Horváth Richárd társaságában

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– Sokat köszönhetünk a városi kulturális dolgozóknak, hiszen ők segítik ápolni hagyományainkat, lakóhelyünk múltját és történelmét is. Hálásak lehetünk azoknak, akik kutatják és népszerűsítik Hatvan értékeit – fogalmazott, rátérve arra, hogy ez alkalommal adták át „Pro Cultura kitüntető emlékérem Hatvan város kultúrájáért” elismerő címet. A képzőművészeti kivitelezésű kristály emléktárgy, az oklevél és a pénzjutalom olyan szakdolgozónak adományozható, aki helyi kulturális intézményben dolgozik, munkáját kiemelkedő színvonalon végzi, s ezzel általános elismerést vívott ki.

Az idei kitüntetést Gál Andrea vehette át. A Hatvany Lajos Közérdekű Muzeális Gyűjtemény régész-muzeológusa a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerezte meg a diplomáját; 2019-től kutatja Hatvan régészeti gyűjteményét, amiről rendszeresen publikál is. A Premontrei Rend magyarországi megtelepedésének 900. évfordulójára a premontreiekről szóló kiállítást valósított meg, s tanulmánnyal is öregbítette Hatvan hírnevét a rend által szerkesztett évfordulós kötetbe. A múzeumpedagógiai foglalkozásokon aktívan részt vesz, s a múzeumi könyvtár kezelését is vállalta.

A program ünnepi műsorral folytatódott, aminek során Baranyi Zoltán hegedűjátékát csodálhatta meg a közönség. A művészt Ürmösné Fehér Nikolett kísérte zongorán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!