Német nyelvi verseny

2023.01.27. 10:59

Országos döntőbe jutott a hevesi Eötvös József Oktatási Központ csapata

A Hevesi Eötvös József Református Oktatási Központ tanulóinak részvételével rendezték meg a Károli Gáspár Református Egyetem tavaly ősszel meghirdetett Denk Deutsch elnevezésű német nyelvi versenyét.

Sz. Z.

A hevesi oktatási központ épülete

Forrás: Eötvös József Református Oktatási Központ/Facebook

Amint azt a Hevesi Hírportál közzétette, a vetélkedés első fordulóját tavaly októberben tartották, s a témája a kenyér volt. Három feladatcsomag adott munkát a versengőknek, s ennek köszönhetően a részt vevők bővíthették a szókincsüket, fejleszthették a szövegértésüket. A következő alkalommal egy német nyelvterületen jellemző karácsonyi süteményt kellett elkészíteni, videóval dokumentálni, valamint az elkészítési módját németül alámondani.

Az Eötvös József Református Oktatási Központ 10. c osztályos csapata sikeresen teljesítette a követelményeket, s bejutott az országos döntőbe, amelyet március 10-én a Károli Gáspár Református Egyetemen, a Károli Junior Akadémia közreműködésével rendeznek meg. A kiválóan helytállt csapat tagjai Dankó Kornélia, Kállai Eszter, Molnár Anikó és Pataki Richárd. A diákokat a vetélkedésre Kisné Menyhárt Adél tanárnő készítette fel.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában