Szívsebész

2023.01.26. 10:43

Papp Lajos Hatvanban sajátította el a sebészet csínját-bínját

Dr. Papp Lajos szívsebész, emeritus professzor Hatvanban is népszerű: rengetegen gyűltek össze az előadására a rendezvényházban.

T. O.

Népszerű előadó a szívsebész

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Az ismert gyógyító egyebek között beszélt az egészséges életmód fontosságáról, az orvosi csodákról, valamint arról is, hogy milyen kötődése van a városhoz: helyettesítőként az itteni kórházban sajátította el a sebészet fortélyait. Szó volt ezek mellett a hunzaiokról, akik Pakisztán legészakibb csücskében élnek, s nem ismerik se a szívbetegséget, sem a rákot, az átlag életkoruk pedig meghaladja a 105 évet.

Papp Lajos szerint a magyar orvoslás kitüntetett felfedezést tett, amikor a kórházban lévő covidos betegek számát jelentősen redukáló új szert kezdtek el alkalmazni. Az antidepresszánsok csökkentik a légzés érzékenységét. Meg kellett találni azt az antidepresszánst – amit csak kórházban adnak –, amely hatékony a depresszióra, de nem csökkenti a légzés érzékenységét. Hozzátette, hogy az új gyógymód 80 százalékkal csökkentette a kórházi halálozás mértékét Magyarországon.

Az előadást az Ady Endre Könyvtár szervezte.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában