Hangszín, hangerő, előadásmód

2023.01.25. 10:53

Szép magyar beszéd, már alsó tagozatban is – gyermekek versengtek Hatvanban

A Hatvani 5. Számú Általános Iskolában a járvány miatti két év kihagyást követően immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Szép Magyar Beszéd versenyt.

T. O.

A kisdiákok nagyon felkészültek a versenyre

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó eseményre huszonhat gyermek jelentkezett a helyi általános iskolákból.

Kutalik Márta, a házigazda intézmény vezetője elmondta: a zsűri több szempont alapján értékelte a versenyzőket. A hangszín és a térhez megfelelő hangerő mellett figyelték a beszédtempót és azt is, hogy az előadásmód kifejező legyen. Mindezeken túl elengedhetetlen a szövegértelmezés. Nem könnyű feladat ez, de a gyerekek nagyon ügyesek és felkészültek voltak – hangsúlyozta.

A versenyen korosztályonként külön-külön díjazták az első három legjobbat. A 2. évfolyamból az első helyet Szabó Kinga (Kossuth Lajos Általános Iskola, felkészítő: Pélh Márta) érdemelte ki. A 3. évfolyamból Búzás Tamara (Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola, felkészítő Geiver Gabriella) végzett az élen, míg a 4. évfolyam diákjai közül Balázsfalvi- Németh Flóra (Kodály Zoltán Általános Iskola, felkészítő Misi Ágnes Andrea) teljesítményét értékelték a legjobbra. Különdíjban részesült Nagy Varga Mátyás (Hatvani 5. Számú Általános Iskola, felkészítő: Sebők Tímea).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában