Megemlékezés

2023.01.17. 15:40

Szkander bégre emlékeztek Egerben

555 éve halt meg a bég.

M. H.

Koszorúzással emlékeztek a Szkander bég téren

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A Szkander Bég téren, Szkander Bég halálának 555. évfordulója alkalmából Albánia tiszteletbeli konzulja és az Albán Köztársaság Budapesti Nagykövetségének szervezésében koszorúztak kedden délután. A jelenlévőket Minczér Gábor alpolgármester köszöntötte, aki elmondta, hosszú ideje kiváló kapcsolatban van hazánk, s egyben Eger is Albániával.

– Mi sem példázza ezt jobban ez a tér, és a hamarosan elkészülő szobor. S ezen kívül elmondhatom, hogy érkezett egy albán városból megkeresés arra vonatkozólag, hogy szeretnének Eger testvérvárosa lenni – tette hozzá.

Endzsi Biba, az Albán Köztársaság Budapesti Nagykövetségének első titkára a bég életútjáról beszélt, s kiemelte, nemzedékek óta emlékeznek rá. Hafuzi Avnija tiszteletbeli konzul azt mondta, büszkeséggel tölti el, hogy itt lehetnek és megemlékeznek.
– Korának legfigyelemreméltóbb személyisége volt, s idén terveink szerint elkészül a szobra is – tette hozzá. A megemlékezés végén a jelenlévők koszorúkat helyeztek el a téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában