Kiállítás

2023.01.26. 08:10

Szuszu gazdag életművének egy szelete az újhatvani Daliban

A hatvani H. Szabó Sándor fotóriporter életműve olyan gazdag, hogy mindig szolgál újdonságokkal. A néhány éve tragikus körülmények között elhunyt Szuszu – hiszen ezen a néven ismerték a környéken – hagyatéka ezúttal az újhatvani Daliba „költözött”.

T. O.

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Itt nyílt meg a képei egy részét, főleg légifotóit bemutató kiállítás, amelynek zenés-verses felvezetéseként Szinyei András alpolgármester mondott elismerő szavakat.

A tárlat egykori „népújságos” kollégánkként, majd a Magyar Távirati Iroda munkatársaként, élete későbbi időszakának egyik utolsó állomásaként pedig légifotósként is maradandót alkotó Szuszu kéttucatnyi képét vonultatja fel. Ezek közül több olyat, ami a lakóhelyéről készült, hiszen pályafutása során mindvégig hatvaninak tartotta magát, s az utolsó pillanatig dokumentálta a város életét, történéseit, természetesen a tőle megszokott látásmóddal és színvonalon.

– Szuszu sokat tett városunkért, fotóit rendszeresen Hatvan javára ajánlotta fel. Rengeteg értéket hagyott ránk – fogalmazott Szinyei András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában