Rendezvénysorozat

2023.02.11. 07:52

Színházi olimpia: két társulat is elhozza előadását az egri teátrumba

Húsvéttól Szent Iván éjjeléig, áprilistól három hónapon át a színházak ünnepi találkozópontjává válik Magyarország. A 35 ország 200 társulatát vendégül látó rendezvénysorozathoz a Gárdonyi Géza Színház is csatlakozott.

Vass Judit

A Noszty fiú esete Tóth Marival című előadást is láthatja a Gárdonyi színház közönsége

Forrás: Színházi olimpia

A színházi olimpia a hagyomány és a korszerűség jegyében, illetve az ókori olimpiák szellemében 1995-ben Görögországban életre hívott színházi találkozó. A 2023-as magyarországi rendezvény a színházi olimpiák történetének tizedik eseménye. Ennek jegyében a budapesti és a vidéki teátrumok egy nemzetközi és egy határon túli produkciót fogadnak. 

A Gárdonyi Géza Színház két vendégelőadással várja majd a közönséget: 2023. április 7-én 19 órától az izraeli Kamea Dance Company előadásában a Máté-passió 2727 című táncelőadást láthatjuk Tamir Ginz koreográfiájával. 

A Máté-passió 2727 előadás is Egerbe érkezik
Forrás: Színházi olimpia

Majd 2023. április 23-án 19 órától a Kassai Thália Színház társulata Mikszáth Kálmán - Gyarmati Kata: A Noszty fiú esete Tóth Marival című előadását hozza el Egerbe. Rendező: László Sándor.

Az izraeli társulat balettprodukcióját Johann Sebastian Bach zenealkotása ihlette, és épp Nagypénteken láthatja a közönség. A kassai társulat a mikszáthi szerelmi történetet hozza el, amelyben ugyanakkor felmerül számtalan erkölcsi, etikai, gazdasági, és érzelmi kérdés. Mindkét izgalmas előadásra már megvásárolhatók a jegyek online, a jegy.hu oldalon.

A további előadásokról, a részletes programokról a Színházi Olimpia weboldalán tájékozódhatnak: https://szinhaz.org/

Az esemény logója
Forrás: Forrás: Színházi olimpia

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában