Hangolódnak

2023.03.25. 21:37

Ausztráliából is figyelemmel kísérik a selypi húsvétot

Miután a tavaly első alkalommal meghirdetett kezdeményezés nagy sikert aratott – elsősorban a gyerekek körében, de a felnőttek is kedvelték –, a selypi önkéntes civilek úgy határoztak, hogy idén ismét húsvéti hangulatúvá varázsolják a településrész központját.

T. O.

Húsvétolás Selypen

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

A díszítésre várhatóan a következő hétvégén, április első szombatján kerül sor. A kellékek nagy része az elmúlt évről rendelkezésre áll, így a lelkes helyiek – akik bíznak a kedvező időjárásban – vélhetően rutinosan megoldják a feladatot. Van olyan aktivista is, aki ezekben a hónapokban a távoli Ausztráliában tartózkodik, de onnan is figyelemmel kíséri az eseményeket; az általa vállalt teendőket előre megszervezte, a nyuszikat, a tojásokat, a kerítéseket és a többi holmit előkészítette, így ez sem okoz fennakadást a munkálatok során.

Selypen évek óta hagyomány, hogy a karácsonyt igyekeznek közösségi ünneppé is varázsolni díszekkel, segélyakciókkal és ajándékozással, tavaly pedig a húsvétot is bevonták az akcióba. Szerencsére mindig vannak, akik munkájukkal részt vállalnak a feladatokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!